Jouw droomkeuken binnen handbereik!
Ben je hard toe aan een nieuwe keuken, maar mis je wat inspiratie om tot een keuze te komen dan kan je normaal gesproken een kijkje nemen bij een showroom. In coronatijd is dit wat ingewikkelder natuurlijk. Maar geen nood, met onze tips kom je een heel eind! Een keukenontwerp is heel persoonlijk. Er zijn […]

Ben je hard toe aan een nieuwe keuken, maar mis je wat inspiratie om tot een keuze te komen dan kan je normaal gesproken een kijkje nemen bij een showroom. In coronatijd is dit wat ingewikkelder natuurlijk. Maar geen nood, met onze tips kom je een heel eind!

Een keukenontwerp is heel persoonlijk. Er zijn zoveel keuzes, vormen, materialen en kleuren dat het lastig kan zijn om te kiezen. Wanneer je een aantal keukens in de showroom ziet dan heb je er vaak één of meerdere waarbij je direct denkt, yes dit past wel goed mij! 

Keukenstijlen

Keukens worden doorgaans getypeerd door een bepaalde style. Je kent vast de landelijke, moderne en greep loze stijl. Maar wist je dat een keuken met een kookeiland ook tot een style behoort. Het keukeneiland bepaald namelijk al voor een groot deel hoe je keuken eruit komt te zien. Verder heb je dan nog de tijdloze, luxe en de designkeukens en stijlen o.b.v. van het materiaal zoals de hoogglans en houtenkeuken. 

Keukenopstelling

De ruimte bepaald vaak welke keukenopstelling je uiteindelijk kiest. Je kan niet altijd zelf kiezen welke keukenopstelling je wilt, omdat met het ontwerp van je huis nu éénmaal deze keuze vaak al is gemaakt. Maak je zelf een ontwerp van je huis dan kan dit uiteraard wel. Je kunt dan kiezen uit de volgende opstellingen:


Apparatuur kiezen

Wanneer je de bijbehorende keukenapparatuur gaat kiezen moet je ook even scherp zijn om en jezelf verdiepen wat er allemaal te koop is en tegen welke prijs. Keukenbedrijven verkopen namelijk graag apparatuur van merken waarbij ze goede prijsafspraken hebben, waar de meeste marge opzit voor het keukenbedrijf of waar ze gewoonweg vanaf willen. Laat je ook niet verleiden door kortingen die keukenbedrijven weggeven op apparatuur. Vaak geven ze korting op de adviesprijs van het apparaat. De prijzen in winkels liggen soms honderden euro’s lager dan deze adviesprijs. Het loont dus om hiernaar te kijken. Realiseer je dat geen enkel bedrijf honderden euro’s korting op apparatuur kan geven omdat de marges, ook voor hun, relatief klein zijn. 

Praktische tips

Als je je keuken laat plaatsen dan zal de keukenspecialist er altijd op wijzen dat er geen leidingen achter de apparaten mogen lopen. Ze adviseren vaak om de leidingen dan in de muur te laten vrezen. Dit is uiteraard mooi maar kost ook weer veel geld. Ze wijzen er standaard op omdat er soms situaties zijn dat de apparatuur niet altijd past als er leidingen achter liggen. Dit zijn wel vaak uitzonderingen. Meestal is het geen probleem.Denk ook na dat de apparatuur er soms weer uit moet, bijvoorbeeld bij een reparatie of bij vervanging van het apparaat. Zorg er dan ook altijd voor dat er genoeg ruimte is om apparaten weer te verwijderen. Je zou niet de eerste zijn waarbij vloertegels ervoor zorgen dat er nauwelijks ruimte is. Het is toch zonde als je dure vloer gesloopt moet worden om bij het apparaat te kunnen.

Ik vraag het even aan mijn manager

Als je een afspraak hebt gemaakt bij de keukenspecialist wees dan niet naïef. Keukenspecialisten zijn erop getraind om te verkopen. Daar is niets mis mee. Zij willen ook graag een goede boterham verdienen. Wees alleen niet naïef. Laat je niet overhalen om vandaag te beslissen omdat de offerteprijs alleen vandaag nog geldig is. Loopt de verkoper even weg om met de manager te overleggen? Laat je hierdoor niet van de wijs brengen. Ga voor jezelf na of je tevreden bent en er genoeg ruimte is om je eigen ideeën te laten uitvoeren. Geef alleen een ‘ja’ als je er zelf 100% achterstaat. Overleg gerust even met je partner apart van de verkoper of je beide hetzelfde, goede gevoel hebt over je nieuwe keuken. Een nieuwe keuken is een kostbare investering waar je achteraf geen spijt van moet hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *